Track record: SchahlLED

image

Omschrijving SchahlLED

SchahlLED is een turn-key leverancier van intelligente LED-verlichtingsoplossingen voor industriële klanten in de DACH-regio. Het bedrijf conceptualiseert projecten, verkoopt verlichtingssystemen, houdt toezicht op de installatie en assisteert bij software-integratie en data-analyse. Als pionier in intelligente radiogestuurde verlichtingssystemen voor industriële toepassingen in DACH heeft SchahlLED 7 jaar en een paar honderd projecten met expertise opgebouwd. De geavanceerde intelligente LED-oplossingen besparen tot 95% van de energiekosten ten opzichte van traditionele verlichting, evenals aanzienlijke energiebesparingen ten opzichte van normale LED's en worden onder meer gebruikt in productiefaciliteiten, magazijnen, parkeergarages en koelruimten.

Voor meer informatie: www.schahlled.de

Waardecreatie door Active Capital Company

Active Capital Company is actief bij SchahlLED om met de oprichters de onderneming verder uit te bouwen. Voorbeelden initiatieven zijn die wij gezamenlijk met het management ingezet hebben, zijn:

  • Geografische uitbreiding door een buy-and-build-strategie toe te passen en verdere penetratie van de DACH-regio om de pan-Europese marktleider te worden op het gebied van intelligente LED.
  • Optimalisatie van het business model door de transitie naar een data-gedreven recurring business model te versnellen
  • Investeren in geavanceerde Intelligente LED-oplossingen voor industriële toepassingen en roll-out LaaS (Lighting as a Service)

Naast automome groei zien de oprichters samen met ACC mogelijkheden om middels acquisities de positie van SchahlLED verder te versterken.