Track record: Amphitec

Logo Amphitec

image

Omschrijving Amphitec

Amphitec is een producent en leverancier van hoogstaande mobiele droge stoffen en vloeistoffen druk-vacuüm installaties voor de industriële reiniging, dakgrind & substraat en grondzuigmarkt. Deze installaties worden gebouwd op truckchassis, aanhangers, trailers of in containers, voor zowel voor het zuigen, vervoeren en blazen van droge stoffen als vloeistoffen. De onderneming is sinds haar oprichting gegroeid tot een concurrerende Europese speler in haar segment, die met behulp van agenten haar klanten bedient in de verkoop en verhuur van haar trucks. Amphitec is in 2001 opgericht door twee ondernemers en werkt vanuit Hendrik Ido Ambacht met een team van ongeveer 50 medewerkers. 

Voor meer informatie: www.amphitec.com

 

image

Investerings rationale

Met een sterk management team en een aantrekkelijke marktpositie, is Active Capital Company ervan overtuigd dat de onderneming kan doorgroeien binnen de Europese markt. Daarnaast zien wij dat Amphitec in staat is om nieuwe, kwalitatief hoogwaardige, oplossingen te ontwikkelen, produceren en vermarkten, waarmee ook in de breedte mogelijkheden tot groei liggen.

Voorbeeld hiervan is de recent naar de markt gebrachte grondzuigmachines. Deze techniek is sterk in opkomst en verdringt de traditionele graafmachine. Met de zuigmethode wordt het risico van beschadiging van leidingen en buizen in de grond uitgesloten. Dit is van groot belang bij werkzaamheden in stedelijk gebied en op petrochemische complexen. Ook wordt deze techniek gebruikt bij het verwijderen van vervuilde grond.

Waardecreatie door Active Capital Company

Active Capital Company is actief bij Amphitec om met de oprichters de onderneming verder uit te bouwen tot een leidende Europese speler in vacuum oplossingen. Voorbeelden initiatieven zijn die wij gezamenlijk met het management ingezet hebben, zijn

  • Strategie: definiëren van onze doelstellingen en bepalen wat nodig is om onze ambitie te verwezenlijken
  • Organisatie: aanpassen van organisatiestructuur om verdere groei duurzaam mogelijk te maken
  • Finance: verhogen van inzicht in tussentijdse resultaten en werkkapitaalpositie
  • Business control: meer controle krijgen op beoogde uitlevertijden
  • Internationale expansie: uitbouwen en ondersteunen van professioneel dealernetwerk binnen Europa
  • After sales: opzetten van after sales organisatie om klanten te servicen bij onderhoud en calamiteiten

Naast automome groei zien de de oprichters samen met ACC mogelijkheden om middels acquisities de positie van Amphitec verder te versterken. 

 

"Met Active Capital Company hebben wij de juiste partner gevonden om onze onderneming verder te laten groeien." Managing Director - Amphitec