Duurzaamheid

Stichting Timbo Afrika

Stichting Timbo zet zich in voor de bescherming van wildlife in Afrika en heeft het doel om corridors te creëren tussen de verschillende bestaande natuurgebieden zodat migratie van wild weer mogelijk wordt. Tevens tracht zij door middel van research, training en educatie de lokale jeugd te betrekken om ze op die manier gericht kansen te geven voor een carrière in natuurbescherming. De stichting is voornamelijk actief in Botswana en Zuid-Afrika, maar werft daarnaast ook fondsen voor de rechtstreekse ondersteuning van het onderzoek naar kanker in Nederland.

Stichting Timbo Afrika is opgericht in 2009 en vernoemd naar een tiener, Tim Weerstand, die in dat jaar aan een agressieve vorm van kanker is overleden. Tim was gepassioneerd over het Afrikaanse wildlife en de mensen die betrokken zijn bij de bescherming van het wildlife. Albert Hartog, investeerder, aandeelhouder en adviseur van Active Capital Company, is eveneens een gerenommeerde investeerder in Afrika. Zijn passie voor de Afrikaanse wildernis deed hem besluiten tot de oprichting van Stichting Timbo Afrika ter nagedachtenis aan zijn neef.

Het eerste afgeronde project van Stichting Timbo is het opzetten van het Koro River Camp. Deze lodge ligt op het wildlife terrein van Stichting Timbo waardoor bezoekers van het kamp de natuur en het wildlife zelf kunnen ervaren.

Active Capital Company levert een significante bijdrage aan Stichting Timbo Afrika, zowel financieel als via de inzet van het team. Managing Partner Dick Zeldenthuis zit in het bestuur van Stichting Timbo en het Active Capital Company team zelf is actief betrokken bij een aantal projecten binnen Stichting Timbo.

Verantwoord Ondernemerschap

Active Capital Company werkt vanuit de gedachte dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hand in hand gaat met succesvol ondernemen. Binnen onze deelneming staat derhalve het duurzaam omgaan met het milieu in combinatie met de veiligheid van de mensen hoog in het vaandel. Dit wordt gerealiseerd middels het uitrollen van een gedegen werkstroom binnen ieder portfoliobedrijf om de juiste principes met betrekking tot kwaliteit, veiligheid, en milieu te waarborgen.