Rendement

Active Capital Company is in staat superieure rendementen te creëren voor haar investeerders en andere stakeholders. Hiertoe richten wij ons op de combinatie van de volgende 3 waardedrijvers:

1) Sourcing en executie van deals

Active Capital Company investeert in bedrijven met groeipotentieel die tijdelijk ondergewaardeerd zijn. We investeren alleen in bedrijven waar we - door onze actieve aanpak - zelf waarde kunnen creëren. We werken samen met de ondernemer of DGA om tot een overeenkomst te komen die voor alle partijen aantrekkelijk is. Vaak investeert de verkopende partij een deel van de opbrengst opnieuw in het bedrijf en werken we tijdens het overnameproces al gezamenlijk aan een groeiplan. Hierdoor draagt Active Capital Company bij aan het behoud en groei van de werkgelegenheid bij de bedrijven waarin zij investeert.

2) Verbeteren van de prestaties van de onderneming

Na overname nemen wij tijdelijk zitting in de directie en nemen indien nodig een deel van de managementtaken op ons. We voeren structurele veranderingen door om de winstgevendheid te verhogen, de werkkapitaal behoefte te verminderen en de kasstroom te verbeteren. Waar nodig investeren we in de organisatie en het personeel. Om dit te realiseren zijn wij vier dagen in de week actief bij de bedrijven aanwezig.

3) Uitbouwen van de omzet

Samen met het management maken we een strategisch plan om groei te realiseren voor de onderneming. We zorgen voor een heldere focus en duidelijke keuze in welke marktsegmenten en regio’s we willen groeien. Om additionele omzet te realiseren gaan we actief op zoek naar interessante “add-on” investeringen die passen in het strategisch plan.